1. Gündüz bebeği biraz daha canlı tutmak faydalı olabilir. Gündüz uyku saatlerinden pek taviz vermeden biraz daha uyanık ve hareketli geçiren bebek yorgun hissedeceği için gece daha uzun süreyle uyuyabilir.
2. Bebeği gündüz uzun süreler uyutmak gece daha az uyumasına yol açabilir. Gece uykusu gündüz uykusundan daha uzun olmalıdır.
3. Bebeği kendi yatağında kendi kendine uyumaya erkenden alıştırmak gerekir. Ebeveynlerinin odasında yatmaya alışmış veya sürekli sallanarak uyumaya alışmış bebekler kendi odalarında kendi kendilerine uyuma konusunda ebeveynlerine zorluk çıkaracaklardır. Bu da gece daha fazla uyanmalarına yol açabilir.
4. Bebek için gece uyumadan önce iyi bir uyku ritüeli uygulamak gece daha uzun süreyle uyumasına yardımcı olabilir. Yatmadan evvel sessiz bir ortamda sakinleşmesini sağlamak, güzel bir banyo, beslemek, sakin müzik dinlemek v.b. uykuya hazırlık aktiviteleri oldukça faydalı olabilir.
5. Bebeği yatırmadan önce kucakta veya taşıyıcıda kısa bir süre taşıyarak rahatlaması sağlanabilir. Bebekler taşınmaktan hoşlanırlar. Kendini rahat hisseden bebek daha çabuk ve uzun süreyle uyuyabilir.
6. Bebek yatağında uyanıp mırıldanmaya veya ağlamaya başlarsa hemen yanına gitmemelidir. Biraz beklemek gerekir. Bu zaman zarfında bebek tekrar kendi kendine uykuya geçebilir. Eğer ağlamaları kesilmediyse ve şiddetlendiyse yanına gidilip sakinleştirilir. Sonra tekrar yalnız bırakıp uykuya geçmesi beklenir.
7. Bebek eğer katı gıdalarla beslenmeye başladıysa gece yatmadan önce daha uzun süre tok tutacak şekilde beslenmelidir. Çünkü bebekler gece açlıktan dolayı da uyanabilirler. Katı gıdalara henüz geçmediyse bu konuda hekimin tavsiyelerini almak gerekir. Karnı tok olan bir bebek gece daha uzun süre uyuyabilir.
8. En son olarak bebeğin gece uyanmaları özellikle anneler için oldukça yorucu ve yıpratıcı olabileceği için, bebek gündüz uyku uyurken anne de bu arada şekerleme y7apmaya çalışmalıdır. Bu anneyi daha dinç tutacak ve yorgunluğunu alacaktır.