En büyük arzunuz ise, her anne gibi sağlıklı ve zeki bir bebek dünyaya getirmek.
Doğru Beslenerek Bebeğinize Destekte Bulunuyorsunuz
Peki, gebelik döneminizde doğru beslenerek, kendi sağlığınızı koruyacağınızı, aynı zamanda da bebeğinizin sağlıklı olması için ona en büyük desteği verebileceğinizi biliyor musunuz?
Gebelikte sağlıklı beslenme ve sık görülen sorunlarda uygulanacak pratik beslenme önerilerinden oluşan 2 haftalık gebelikte beslenme dosyamızda aradığınız bütün sorulara cevap bulacaksınız.
Gebelik döneminde, en önemli konulardan biri kazanılan ağırlıktır. Gebelik öncesi normal ağırlıkta olan bir kadının gebelik döneminde 10–14 kg ağırlık kazanması en idealidir.
Son zamanlarda magazinde 9 ay boyunca sadece 4–5 kilo alarak, sağlıklı bebeklere sahip olduklarını iddia eden anneler olsa da, gebelikte gereğinden az ağırlık kazanmak, erken doğum ve düşük ağırlıklı bebek dünyaya getirme riskini arttırmaktadır.
Fakat bu olumsuzluklardan korunmak için de, gereğinden fazla kilo almakta gebelere yarar sağlamaz. Çünkü gebelikte alınan fazla kilolar hem doğumu zorlaştırmakta hem de gebelik sonrası dönemde annenin kilo verme sürecini uzatmaktadır. Bu yüzden, anne adaylarının kendilerine gerekli olan enerji kadar enerji tüketmeleri ve ağırlık kazanmaları hem kendileri, hem de bebekleri için çok önemlidir.
Doğru Beslenmenin Amacı
Gebelik beslenmesinde temel amaçlar, anne adayının ve bebeğin enerji ihtiyacını karşılamak ve annenin vücudunda yer alan besin depolarının korunmasını ve dengede kalmasını sağlamaktır. Çünkü annenin gebelikte kazandığı ağırlığın bir kısmı, doğum sonrası süt üretimi için gereklidir.
Sağlıklı ve dengeli beslenme, hayatın her döneminde çok önemli olduğu gibi, gebelik döneminde de önemlidir. Bebeğin anne karnında sağlıklı gelişebilmesi için birçok besin öğesi gereklidir ve bu besin öğelerini dengeli olarak sağlamanın en doğal yolu, sağlıklı beslenmedir.